Be Back-LI.JPG

be back

Een project dat bedrijven
én werknemers ondersteunt
bij ‘dreigend’ verzuim en bij
werkhervatting na afwezigheid.


Veelgestelde vragen


Wat is Be Back?

Het doel van Be Back is de werkhervatting van langdurig afwezigen (werknemers met een arbeidscontract) te versterken en te versnellen via het uitwerken van een ondersteunende online matching tool.

De matching tool wordt ingepast in een model voor stapsgewijze, onderbouwde begeleiding van de (langdurig) afwezige medewerker en werkgever ter voorbereiding van de werkhervatting.

Bijkomend willen we bedrijven sensibiliseren om de uitgewerkte methodiek ook te gaan toepassen bij werknemers die dreigen uit te vallen omwille van mentale problemen of gezondheidsbeperkingen. Werknemers die niet uitvallen moeten immers niet gere-integreerd worden.

Het volledige project liep over 2 jaar, tot 31 mei 2022. In de loop van die periode werd BE BACK getest in diverse pilot case bedrijven.

Sinds die datum kan je een offerte vragen om een BE BACK-traject binnen jouw organisatie te lopen.


Wie heeft de matchingtool Be Back ontwikkeld?

Het Europees Sociaal Fonds (ESF) is één van de vijf Europese structuur- en investeringsfondsen (ESIF). Met deze fondsen wil de Europese Commissie de Europa 2020 doelstellingen bereiken.
ESF Vlaanderen verstrekt met middelen uit dit fonds én cofinanciering van de Vlaamse overheid, subsidies om de werkzaamheid te verhogen en de Vlaamse arbeidsmarkt te stimuleren en te versterken.
Be Back kadert in de ESF-oproep rond ‘Innovatie door adaptatie’.

De projectgroep was samengesteld uit experten uit diverse organisaties: Konsilo, Travvant, Safety Lizard, Back-In & Pop Consult. Als team stonden we zo garant voor een multidisciplinaire aanpak vanuit onze diverse expertises als HR consultant, Preventieadviseur, Certified return to work coordinator, Certified disability management professional, en Stress- en burn-outcoach.


Is het gebruik van de Be Back matchingtool gratis?

Ja. De tool zoals we hem ontwikkelden binnen het project, en de bijhorende beschrijvingen en templates om in een concreet traject toe te passen mogen gratis gebruikt worden.


Kan iedereen met Be Back werken?

Ook al is de tool op zich gratis beschikbaar, toch willen we aanraden om niet lichtzinnig aan een werkhervattingstraject te beginnen. Be Back wordt best gebruikt door professionals met kennis en ervaring in werkhervattingstrajecten.


Waar kan ik Be Back downloaden?

Je kan Be Back downloaden op deze pagina.


Hoe blijf ik op de hoogte van de verdere evolutie van Be Back?

Vul het formulier hieronder in, en we houden je op de hoogte van de verdere ontwikkelingen en nieuwtjes. En volg je Be Back al op LINKEDIN? Zo blijf je ook op de hoogte.


Deze websitepagina kwam tot stand met de steun van het Europees Sociaal Fonds.

Combi voor website.JPG

Het ESF stelt middelen ter beschikking voor innovaties die bijdragen tot meer en betere jobs voor meer mensen.
Ontdek de werking in Vlaanderen via http://www.esf-vlaanderen.be