Aanwezigheid. Zet je organisatie centraal in een gestructureerd aanwezigheidsbeleid.

cover.jpg
Drempels.png
Milestones.png
cover.jpg
Drempels.png
Milestones.png
sale

Aanwezigheid. Zet je organisatie centraal in een gestructureerd aanwezigheidsbeleid.

23.58 28.30

Aanwezigheid gaat over het aanwezig zijn van “de mens” in de organisatie met inbegrip van de manier waarop de samenleving aanwezig is in de organisatie (culturele wettelijke aspecten). Elke organisatie maakt immers deel uit van de samenleving en realiseert haar doelstellingen in die samenleving.

Een volledige, 100%-aanwezigheid bestaat niet. Een ideale aanwezigheid bestaat wel en ze omvat drie componenten: minimaal absenteïsme, de juiste hoeveelheid retentie van wie je aan boord wil houden en re-integratie van wie je weer aan het werk wil zien.

Bekijk nu de inhoudsopgave.

Bekijk ook deze korte inleidende video van Pascal.

© INNI publishers, 2019, 167 blz. ISBN 978-90-8977-963-2, auteur Pascal Meyns

Quantity:
Add To Cart

Aanwezigheid

ZET JE ORGANISATIE CENTRAAL IN EEN STRUCTUREEL AANWEZIGHEIDSBELEID

Pascal Meyns wil samen met diverse ervaren mensen uit het werkveld van hr en preventie, je meenemen in een handboek vol tips, visie en praktijkcases voor een groots aanwezigheidsbeleid.

“Vlaanderen en België kampen met een te lage werkzaamheidsgraad en dus moet maximaal de potentiële arbeidsreserve worden geactiveerd.” (Pieter Van Herck, VOKA)

“Voor veel pijnpatiënten staat opnieuw aan de slag gaan, al dan niet in hun oude job, hoog op het verlanglijstje.” (Eline Christiaen, UZA)

“Re-integratie is een win-win voor zowel het individu, het team als de organisatie.” (Hanne Kenis, Hapi Solutions)

“Ik nam ontslag als consultant. Niet uit gebrek aan competenties, maar omwille van “life events.” (Carine Nuyens, Qivido)

“Het helpt!” (Ludo Verstraete, DELA)

“Omdat het loont” (Bart Moens, Mooi Werk Makers)