Transitie naar ISO 9001:2015 en/of ISO 14001:2015

Huh, wat? Wanneer?

Heeft jouw bedrijf een ISO 9001 en/of ISO 14001-systeem en bijhorend certificaat? Dan heb je nog de tijd tot ten laatste september 2018 om de overstap naar de nieuwe versie van die normen te maken. Vervalt je certificaat voor die datum? Dan moet je klaar zijn om op dat ogenblik de overstap te maken.

Hoe kan je dit zelf?

Je kan dit uiteraard helemaal zelf uitzoeken. Daar komt geen hocus pocus aan te pas.  Enkel tijd. Om de volgende opdrachten uit te voeren:

  1. Koop de nieuwe versie van de juiste norm(en)
  2. Lees de norm(en) volledig door
  3. Ga na wat er veranderd is t.o.v. de vorige versie
  4. Definieer wat dat betekent voor jouw systeem
  5. Pas je systeem aan
  6. Tadaa. Klaar!

Maak gebruik van ons voorbereidend werk

Bij Konsilo zijn we natuurlijk al langer bezig met deze transities.

  • Wij hebben de norm al doorgenomen
  • Wij hebben al zicht op wat er precies veranderd is
  • Wij vertaalden dit in een handig 11-delig stappenplan dat jij kan gebruiken als basis om te definiëren wat het voor jouw systeem betekent

Kortom... wij zorgden ervoor dat jij al meteen een voorsprong kan nemen. Alles wat je daarvoor moet doen, is ons 10-stappenlijstje downloaden. Je kan er meteen mee aan de slag.

Naam *
Naam
Mijn situatie t.o.v. de normen en de transitie (je mag meerdere mogelijkheden aanvinken): *

Maak gebruik van onze ervaring

We hielpen al heel wat bedrijven ons eigen stappenplan toe te passen bij hun transitie. En met succes. Stuk voor stuk behaalden ze de certificatie volgens de nieuwe versie van ISO 9001 en/of ISO 14001 zonder enige hapering.

We definiëren dan samen wat de transitie voor jouw bedrijf en systeem precies betekent en welke veranderingen nodig zijn. En we volgen samen het goede verloop op van de aangebrachte wijzigingen, en werken zo naar de certificatiedatum toe.

Je bent dus zeker dat  je het bedoelde eindresultaat bereikt. 

Pragmatisch. Met minimale inspanningen. Op een prettige manier.