Back to All Events

12-05-2015--KMO: het opzetten van een betaalbaar welzijnsbeleid

Doelstellingen

Als bedrijfsleider heb je het beste voor met je werknemers. Je weet dat er wettelijke verplichtingen zijn en wilt die zeker vervullen. Tegelijk wil je alles betaalbaar houden. Sterker, het welzijnsbeleid moet je algemene werking, processen en kwaliteit ten goede komen. Hier leer je op twee halve dagen tijd hoe je op een realistische en betaalbare wijze een goed welzijnsbeleid kunt voeren. Ideaal voor de KMO-bedrijfsleider die het goed voorheeft met zijn medewerkers en omgeving.

Programma

Module 1 - Voorbereiding en input voor de nulmeting

  • Welzijnsbeleid: wat zijn de elementen? Hoe geef je ze verstandig een invulling?

  • Toelichting bij de nulmeting

Tussendoor: nulmeting

  • Hoever staat de invulling van de elementen van je welzijnsbeleid?

  • Hoe staat de borging van je beleid er voor?

Elke deelnemer voert de nulmeting zelf uit tussen beide workshops in. Dit geeft de ruimte om direct aan de slag te gaan met de verworven inzichten. Hulp nodig? Vraag dan ondersteuning bij de nulmetingOf volg de specifieke workshop “Welzijnsaudit: voer een concrete nulmeting uit op een halve dag”.

Module 2 – Verwerking en output van de nulmeting

  • GAP-analyse nulmeting: waar sta je vandaag en waar wil je naar toe?

  • Formuleren van een actieplan

  • Borging van progressie: hoe doe je dat? 

Praktisch

Kostprijs

  • 275,- euro (excl. BTW)
  • In de prijs zijn hand outs en koffie inbegrepen